hamburger button

Індустріалбанк підтвердив право на участь у валютних інтервенціях із запитом кращого курсу - IVквартал

Національний банк України визначив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях у формі запиту щодо найкращого курсу через функціонал RFQ у ІV кварталі поточного року. Відповідно до критеріїв відбору банків, у валютних інтервенціях шляхом запиту кращого курсу можуть брати участь 20 фінансових установ, які за підсумками попереднього кварталу мали кращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку.

НБУ обирає 20 банків, які  можуть використовувати цей функціонал, на основі рейтингу кращих учасників міжбанківського ринку за попередній квартал.  Рейтинг розраховується на основі позиції банку в кожному із трьох складових рейтингів за наступними критеріями: обсяг операцій купівлі-продажу валюти між банками та НБУ (питома вага цього рейтингу в загальному рейтингу складає 50%), обсяг таких операцій між банком і клієнтами (питома вага в загальному рейтингу – 30%), а також обсяг активів банку (питома вага міста в цьому рейтингу – 20%).

Порядок проведення нової форми валютних інтервенцій НБУ затвердив в кінці жовтня 2016 року. Згідно з документом, для проведення такого виду інтервенції НБУ робить запит у банків ціни на купівлю-продаж іноземної валюти через торгово-інформаційні системи (ТІС). Після отримання пропозицій банків НБУ укладає угоду з тим банком, який запропонував найкращу ціну. Інтервенції в формі запиту кращого курсу проводяться з початку 2017 року рамках Стратегії валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 роки. Спершу їх проводили тільки за допомогою RFQ.  Цей перелік не обмежує участь усіх інших банків у валютних інтервенціях у формі запиту щодо найкращого курсу через функціонал Matching.

 У III кварталі 2019 року Національний банк купив понад 2,5 млрд дол США. У цьому періоду НБУ продав на міжбанківському валютному ринку для згладжування курсових коливань 16,8 млн дол США.


Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18  червня 2019 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА з прогнозом «стабільний». Індустріалбанк є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017.  Індустріалбанк входить до ТОП 25 провідних банків України за рейтингом порталу Finclub та до ТОП-15 "Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів" за рейтингом агенства "Стандарт-Рейтинг" (Україна).


Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!