hamburger button

Індустріалбанк — учасник програми державної підтримки підприємств галузі тваринництва

7 лютого 2018 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 107, що передбачає порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки галузі тваринництва. Оскільки в реалізації Державної програми підтримки аграріїв постанова передбачає співпрацю банків з Мінагрополітики, Індустріалбанк уклав Меморандум про загальні засади співробітництва з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Постановою передбачається:
- часткова компенсація відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими для витрат, пов’язаних із здійсненням діяльності у галузях: вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура;
- часткова компенсація вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, в частині витрат, профінансованих за рахунок банківських кредитів;
- спеціальна бюджетна дотація за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності;
- спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб;
- часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а саме: телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, свинок та кнурців, вівцематок, баранів, ярок та сперми бугаїв і ембріонів великої рогатої худоби, які мають племінну (генетичну) цінність;
- часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції.

Програма розроблена для компаній, що працюють в галузі тваринництва більше трьох років, переходять до банку на комплексне обслуговування, мають прибуткову діяльність, ліквідне забезпечення, а їх власний капітал складає більше 10% від валюти балансу.

«Індустріалбанк є активним учасником ринку банківських послуг та має досвід співпраці з агробізнесом. Зокрема, у банку діють дві програми фінансування підприємств агропромислового комплексу: «Агро-Техніка» — кредитування придбання сільгосптехніки та обладнання, а також «Агро-Перспектива» — кредитні лінії на поповнення обігових коштів. Ми маємо професійну команду, можливості для того, щоб на практиці надати доступ клієнтам галузі тваринництва до кредитних ресурсів, із можливістю застосування компенсаційних механізмів, які передбачені державою на підтримку галузі», — зазначив Віталій Кисленко, директор департаменту розвитку бізнесу Індустріалбанку.

Для отримання більш детальної інформації щодо компенсації по програмі, звертайтеся до начальників регіональних відділень Індустріалбанку.


Довідка:
Індустріалбанк (м. Запоріжжя), заснований в 1990 році — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню. За класифікацією НБУ входить до третьої групи банків. Фінансова надійність Банку 8 грудня 2017 року вкотре отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.
Індустріалбанк є правонаступником усіх прав та обов'язків Експрес-Банку, об’єднання з яким відбулося 1 грудня 2017 року. На сьогодні мережа Банку налічує 104 відділення у 23 областях України, а кількість банкоматів зросла до 319 одиниць по всій Україні.

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!