hamburger button

Індустріалбанк увійшов до десятки найнадійніших банків країни

Інвестиційна компанія Dragon Capital склала рейтинг найнадійніших кредитних установ України у 2018 році. Індустріалбанк посів у ньому дев’яту сходинку.

Аналітики Dragon Capital внесли до рейтингу 20 банків з 79, що наразі працюють в Україні. Загалом до ТОП-20 найнадійніших увійшли кредитні установи, сумарна частка активів яких становить близько 90% від усього банківського ринку.

Індустріалбанк увійшов до рейтингу в числі кількох банків з приватним українським капіталом. Лишаючись одним з найдавніших та найнадійніших банків країни, банк з року в рік демонструє стабільний розвиток та спрямовує значні зусилля на розвиток українського бізнесу та країни загалом. Варто відзначити, що Індустріалбанк та Експрес-Банк першими з українських банків пройшли шлях реорганізації за процедурою закону «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків».

«Минув рік з моменту об’єднання Індустріалбанку та Експрес-Банку і ми досягли тих цілей, які перед собою ставили. Завдяки реорганізації Індустріалбанк виконав рішення НБУ щодо збільшення регулятивного капіталу банку, суттєво покращив ліквідність та якість кредитного портфелю. Також важливим результатом є оптимізація витрат, яка дозволила направити вивільнені ресурси на розробку сучасних ІТ-рішень, якими стали мобільний додаток  Індустріал24 та його веб-версія, — підкреслив Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку. —  Довіра клієнтів та підтримка акціонерів — це той фундамент, який дозволяє нам йти вперед  та досягати успіху».

Компанія Dragon Capital складає рейтинг довіри на основі даних про фінансові результати банків, а також базуючись на публічних та непублічних новинах. Зокрема місце в рейтингу визначається виходячи з суми балів, які банк отримав на основі таких показників:

  • достатність капіталу, що відображає запас власного капіталу для покриття можливих втрат від діяльності;
  • ліквідність, що відображає можливість банку виконувати свої зобов'язання без затримок;
  • довіра вкладників, що відображає динаміку депозитів населення та бізнесу в поточному році;
  • підтримка акціонерів, а саме належність до надійної бізнес-групи;
  • прибутковість банку, що включає рентабельність капіталу, тобто перевищення доходів банку над витратами в розрахунку на вкладений капітал;
  • якість активів, що відображає частку проблемних кредитів у загальному портфелі банку;
  • якісні показники, а саме прозорість діяльності банку, збалансованість ризик-менеджменту, репутація.

 


Довідка:

Індустріалбанк (м. Київ) — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить до третьої групи банків. Фінансова надійність Банку 21 травня 2018 року отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Індустріалбанк є правонаступником усіх прав та обов'язків Експрес-Банку, об’єднання з яким відбулося 1 грудня 2017 року. На сьогодні мережа Банку представлена у 23 областях України, а кількість банкоматів становить 319 одиниць по всій Україні.

 

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!