hamburger button

Купувати валюту без обмежень можна з листопада

З 5 листопада 2019 року вступають в силу зміни щодо обсягу валюти та металів для купівлі фізичними особами. Національний банк України скасував обмеження на покупку валюти і дорогоцінних металів на суму до 150 тис грн на добу.  Це стало черговим пунктом програми валютної лібералізації, в рамках якої в 2019 році вже було скасовано понад 30 різних валютних обмежень для бізнесу і населення.

Lviv A I«Зняття лімітів дозволить людям, які розуміються на інвестиціях та збереженні коштів та звикли  вкладати суми в придбання валюти або дорогоцінних металів, повернутися в легальний сектор. При цьому фінансовий моніторинг на позначці 150 тис гривень залишився.  Тому такий крок не призведе до того, що активізується чорний ринок, тож ми не прогнозуємо великих стрибків», - зазначає директор департаменту банкнотного банкингу Індустріалбанку Андрій Львів.

Здійснювати покупку валюти можна в робочі години в касі банку (телефон +380 44 290 9371) або в мобільному додатку Industrial24 (відео-гайд) чи його веб-версії у будь-який час без відвідань банку.

Докладніше про зміни:

  • Фізичні особи мають право без обмеження суми купувати іноземну валюту та банківські метали через касу банку або в системах онлайн-банкінгу
  • Для фізичних осіб скасовано вимога щодо подання до банків документів, що підтверджують підстави для проведення операцій з купівлі безготівкової іноземної валюти. Куплена безготівкова іноземна валюта фізичними особами не підлягає обов'язковому продажу при не використанні в встановлені терміни (10 робочих днів)
  • Банки можуть здійснювати купівлю безготівкової іноземної валюти за дорученням/заявою клієнтів-резидентів (фізичних осіб) з метою розміщення коштів на вкладному (депозитному) рахунку в банку
    Фізичним особам дозволяється здійснювати операції з купівлі банківських металів без фізичної поставки за безготівкові гривні, без обмежень в сумі, протягом календарного дня в межах банку на одного клієнта.

При цьому слід зазначити, що  клієнти фізичні особи при здійсненні операцій купівлі готівкової іноземної валюти через каси банку та при внесенні готівкової гривні на власні поточні рахунки для подальшої купівлі безготівкової валюти та банківських металів на суми, що перевищують  еквівалент 150 000 грн. повинні надавати документи, щодо джерел походження коштів.

Також клієнти фізичні особи повинні при здійсненні переказу коштів за поточними неторговельними операціями за межі України, купленої іноземної валюти - надавати документи,  що свідчать про наявність у фізичної особи підстав/ зобов'язань для здійснення такого переказу.

Е-Ліміти (еквівалент 50 000,00 євро на рік) на здійснення інвестиційних операцій та операцій розміщення коштів на власних поточних рахунках фізичних осіб за кордоном залишились без змін.


Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18  червня 2019 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА з прогнозом «стабільний». Індустріалбанк є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017.  Індустріалбанк входить до ТОП 25 провідних банків України за рейтингом порталу Finclub та до ТОП-15 "Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів" за рейтингом агенства "Стандарт-Рейтинг" (Україна).


Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!