hamburger button

Михайло Букрєєв разом з топ-менеджерами найбільших банків взяв участь у зустрічі з НБУ щодо роботи банків у випадку введення воєнного стану

Голова Правління Індустріалбанку Михайло Букрєєв взяв участь у позачерговій зустрічі Правління Національного банку України на чолі з Головою Яковом Смолієм з керівниками найбільших 40 банків країни.

Зустріч була присвячена підготовці банківського сектору до роботи в умовах режиму воєнного стану на випадок його можливого запровадження. Під час зустрічі з банкірами Яків Смолій заявив, що Національний банк не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектору у разі запровадження воєнного стану. Нагадаємо, 26 листопада 2018 року Рада національної безпеки і оборони України одноголосно підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка ввести воєнний стан строком на 60 діб. Відповідне рішення Президента повинна схвалити Верховна Рада України.

«Банки працюють і продовжуватимуть працювати у звичайному режимі. Національний банк не має підстав для впровадження адміністративних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках, це значить, що наші клієнти не зазнають ніяких обмежень щодо управління своїми коштами в банках, видачі готівки та операцій з розрахунків. Ліквідність банківської системи країни, та Індустріалбанку зокрема, є достатньою для належного та безперебійного функціонування», — зазначив Михайло Букрєєв.

Голова Правління Індустріалбанку також додав, що в умовах браку інформації та очікування рішення Верховної Ради можлива активізація спекулятивних сил, тобто зростання курсу за валютобмінними операціями. «Збереження спокою дає можливість приймати виважені рішення, панічні настрої та спекулятивне зростання курсу валюти стихнуть. Банківська система України в ході нашої історії доводила свою здатність працювати у важких політичних та соціальних умовах», — додав Михайло Букрєєв.

В ході зустрічі також було зазначено, що МВФ не планує обмежувати програму співпраці у зв’язку з можливим введенням воєнного стану.


Довідка:

Індустріалбанк (м. Київ) — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить до третьої групи банків. Фінансова надійність Банку 21 травня 2018 року отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Індустріалбанк є правонаступником усіх прав та обов'язків Експрес-Банку, об’єднання з яким відбулося 1 грудня 2017 року. На сьогодні мережа Банку представлена у 23 областях України, а кількість банкоматів становить 319 одиниць по всій Україні.

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!