hamburger button

Програми фінансування АПК від Індустріалбанку

KyslenkoЗ 3 вересня 2019 року вступають в дію зміни до переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету. Рішення щодо розширення переліку прийнято Урядом 21 серпня 2019 року та затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 825 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 травня 2013р. № 369».

Зміни ініційовано комісією щодо формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету, яка проаналізувала звернення сільгоспвиробників та ухвалила необхідність перегляду показників ступеня локалізації виробництва самохідної сільгосптехніки з поетапним щорічним збільшенням у період 2019 – 2021 р.р., а також встановлення перехідного періоду для освоєння виробництва в Україні вузлів та агрегатів, що наразі виготовляються іноземними постачальниками, необхідних для забезпечення високої якості та покращення технічних характеристик сільгосптехніки.

До оновленого переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету, включено самохідну сільськогосподарську техніку виробництва ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод», зокрема комбайнів зернозбиральних самохідних: "SKIF 280 Superior" SR-3085; "Skif-190" (SR-2065); cелекційний "Skif-85" (SR-2010); "Skif-310" (С-12) та тракторів ТОВ НВП "АгроМашІнвест" «Farmer 11246" ; «Farmer 10286.

«Доля агровиробництва в структурі ВВП України становить 12% і має тенденцію до збільшення. Так само зростає показник валютної виручки: у 2018 році саме вони забезпечили 40% валютних надходжень в країні. Індустріалбанк всесторонньо підтримує підприємства агропромислового комплексу - від участі у державній програмі часткової компенсації вартості сільгоссптехіники до розробки спеціальних програм підтримки підприємств агропромислового комплексу. Серед пропозицій банку програма «Агро-Перспектива» на поповнення обігових коштів та “Агро-техніка” на придбання сільгосптехніки та обладнання,  - коментує Віталій Кисленко, Директор Департаменту розвитку бізнесу Індустріалбанку, -  В межах останньої  програми можна отримати до 70% вартості техніки або обладнання без щомісячних комісій та штрафів за дострокове розірвання та з можливістю встановлення індивідуального графіку погашення основної суми кредиту та відсотків, враховуючи сезонність виробництва та грошові потоки клієнта» . Докладніше  про програми можна подивитися на сайті банку.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України запровадив державну програму часткової компенсації вартості  сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва,  в межах якої аграрії, які приймуть рішення придбати техніку та обладнання вітчизняного виробництва, отримають компенсацію витрат у розмірі до 25% вартості. Зокрема, програма розповсюджується на техніку та обладнання для агропромислового комплексу, спеціальні вагони для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси. Індустріалбанк є одним з уповноважених банків, через які можливе здійснення купівлі та отримання компенсації.  Меморандум про загальні засади співробітництва з Мінагрополітики підписано банком на початку квітня 2018 року.


  Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18 червня 2019 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА з прогнозом «стабільний». Індустріалбанк є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017. Індустріалбанк входить до ТОП 25 провідних банків України за рейтингом порталу Finclub а до ТОП-15 "Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів" за рейтингом агенства "Стандарт-Рейтинг" (Україна).


Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!